הארי פרדקינס היה ממשפחה יהודית-ציונית מבלגיה, שהיו לה עסקי תעשיית-עץ ומטעים בקונגו הבלגית (משפחת טולצ'ינה). יליד 1916 ובעל רשיון טיס אזרחי עוד מלפני המלחמה. כאשר פרצה מלחמת העולם השניה, התנדב לחיל-האוויר הבריטי ((R.A.F וטס שם על מטוסי קרב – מוסקיטו ומטוסי-יירוט לילה. בתחילת 1945 הוצב בלהק 216 במפקדת המזרח-התיכון, בטייסת שעסקה בהעברת מטוסים בין זירות הלחימה השונות ומרכזה היה ליד קהיר, בשדה-התעופה הליופוליס. צוותי-האוויר של הטייסת שוכנו במלון "פאלאס" ופרדקינס פנה בקהיר למועדוני ספורט ותרבות יהודיים ואף הופיע בחגים בבית-הכנסת . בכתבה בעיתון תאר לוי אברהמי, שהיה נציג ה"הגנה" הבכיר בקהיר, את אחת הפגישות עמו בליל-שבת בבית משפחת יעקב ויסמן (נשיא הסתדרות ציוני מצרים) . בפגישה הציע פרדקינס להעביר נשק בעת טיסותיו לארץ-ישראל. תמר אשל (שהם), שהייתה אז חיילת במצרים וסייעה במשרדו של אברהמי, סיפרה בעדותה שהם חששו ממלכודת של הבולשת וכדי לבחנו הטילו על פרדקינס משימות "קטנות" ושוליות כמו להעביר הודעות או כספים במטוסו. רק כשנרכש האמון יכלו להמשיך - לוי אברהמי הזמינו עוד ועוד והחל להתעניין באיש. גיוסו למען ה"הגנה" התחולל בחורף ובאביב 1945 ועיקר הבעיה המשיכה להיות החשש ממלכודת. כשהשתכנעו באמינותו שיתפו אותו בדילמה כיצד להעביר מישהו במטוס, מבלי שגילו לו בשלב הראשון את הפרטים . את ההצעה לדרך העברתו של ארזי לאיטליה העלה פרדקינס עצמו. במאי 1945 הוטל על הטייסת להעביר מפציצי וולינגטון אנגליים (wellington) משדה חבניה בעיראק לשדה התעופה מרקש שבמרוקו ולמסרם שם לחיל האוויר של צבא צרפת החופשית . כאשר חצו מעל ארץ-ישראל בעת טיסת ההעברה, דווח פרדקינס על תקלה ונחת בשדה-תעופה עקיר (בסיס עקרון). הוא השאיר את המטוס לטיפול הטכנאים ומיהר לתל-אביב כדי לתאם פרטים אחרונים עם מפקדת ה"הגנה" ברחוב אלנבי ("הגג"). כך, בנחיתה הזו, זכה פרדקינס בפער זמנים של יום טיסה מגוף הטייסת העיקרי, דבר שנדרש לו לצורך העברתו של ארזי.
אחרי המלחמה השתחרר פרדקינס בקונגו מחיל-האוויר הבריטי, וחזר לעסקי המשפחה. מששמע על "התחממות" האווירה בסכסוך בארץ-ישראל החליט לבוא לארץ. פרדקינס היה בקבוצה שהקימה בעשירי בנובמבר 1947 את "שרות-האוויר" . ראש השרות היה יהושע אשל, ראש המטה אלכס ז'ילוני (שכקצין אחזקה בחיל האוויר הבריטי, קיבל את פרדקינס בנחיתתו בבסיס עקיר), אהרון רמז היה קצין תכנון המבצעים, יהודה הלביץ ממונה על הציוד והיו עוד יוצאי חיל- האוויר הבריטי בתפקידים שונים. פרדקינס היה ממונה על הרכש ובעקבות כך נשלח לאנגליה כדי לרכוש מטוסים קלים עבור "שרות-האוויר" של ה"הגנה". כאשר עלו על עקבותיו עבר לפעול בגרמניה, שם רכש עבור חיל-האוויר הישראלי שהוקם במאי 1948, עשרים מטוסי נורסמן אמריקאים (Norseman) מעודפי הצבא האמריקאי .
סיפור הטיסה, מעין יומן שכתב פרדקינס ב- 1976 על חלקו בה, מבטא הערכה רבה וידידות ליהודה ארזי (הוא משווה את ארזי לסקרלט פימפרנל של ה"הגנה" – מעין רובין הוד, שמסייע בעת מצוקה) .