הונגריה היתה ערב פרוץ מלחמת העולם השניה בעלת ברית ותומכת במדינות הציר וגרמניה בראשן. שליטה היה האדמירל הורטי, שתוארו הרשמי היה עוצר (מאחר ולא היה בה מלך). במסגרת תמיכתו בגרמניה, סייע בכך שאיפשר לכוחות הגרמנים לעבור דרך שטח הונגריה, כשאלה תקפו את יוגוסלביה באפר' 41. ב-27 יוני 41 הצטרפו כוחותיה לגרמניה במתקפתה על בריה"מ. בדצמ' אותה שנה גם הכריז המשטר מלחמה על ארה"ב ובריטניה. כח המשלוח ההונגרי לחזית הסובייטית גדל ב-1942 מקורפוס לארמיה בת 3 קורפוסים, שכללה בתוכה גם גדודים של עובדי כפייה, שאנשיהם היו בעיקר יהודים, שמנו כ-50 אלף איש. כוחות אלה נלחמו בעיקר בחזית אוקראינה ובאיזור הדון. ב-43 ספגו הכוחות ההונגרים מפלות קשות מן הכוחות הסובייטים והארמיה ההונגרית כמעט ונכחדה בקרבות במרחב וורונז' ובכלל זה גם מרבית גדודי עובדי הכפייה. במרץ 44 השתלטו הגרמנים על המדינה והוקמה בה ממשלת בובות פרו גרמנית. הדבר הביא לתגובות אנטי נאציות שדוכאו במהירות וגרמו להתחלת גירוש יהודי המדינה. עם הצטרפות רומניה לבעלות הברית, החליט גם שליט הונגריה, האדמירל הורטי, ללכת בעקבותיה, הפסיק את גירוש היהודים וחתם על הפסקת אש עם בריה"מ ב-11 אוק' 44. בעקבות כך בוצעה נגדו באותו חודש הפיכה פרו נאצית, ע"י אנשי "צלב החץ" והורטי סולק מהשלטון. בספט' 44 חדרו הכוחות הסובייטים לתוך הונגריה ולאחר קרבות קשים, בפב' 45 שיחררו את בודפשט.
ההתנגדות של המחתרת ההונגרית התעוררה רק בקיץ 44 אך דוכאה בעיקר ע"י מעצרים המוניים. המפלגה הקומוניסטית פעלה בחשאי לאחר שהוצאה אל מחוץ לחוק ועסקה בעיקר בחלוקת כרוזים. מאמצי ה-SOE לעורר פעילות חבלה במדינה לא צלחה ופעילות פרטיזנית היתה ספוראדית ומועטה. היו הונגרים שהשתתפו במרד הסלובקי ביולי 44 או שיצרו קשר עם כוחותיו של טיטו ביוגוסלביה. בנוב' הוקם ועד לשחרור, אך מרבית חבריו נאסרו ע"י הגרמנים. סה"כ היתה תרומת המחתרת ההונגרית לשחרור המדינה ולהבסת הגרמנים מועטה ביותר.
הונגריה היתה המדינה היחידה בין מדינות הציר, שלא אימצה מדיניות דיכוי כלפי היהודים. יהודי הונגריה נחשבו נתינים הונגרים, למרות ההגבלות בזכויותיהם האזרחיות ולמרות הלחץ הגרמני עליהם, לא שינו מנהיגי הונגריה את עמדתם בנושא. מסיבה זו הפכה למקום מבטחים יחסי עבור יהודי מרכז אירופה וגלים של פליטים החלו להגיע אליה ממקומות שונים. הגל הראשון הגיע אליה מגרמניה לאחר קבלת חוקי נירנברג ב-1935. לאחר מכן הגיעו אליה יהודים מאוסטריה ומן המחוזות הצ'כיים בוהמיה ומורביה וכן מסלובקיה. פליטים מפולין החלו להגיע לאחר כיבושה של זו ע"י הגרמנים, בעיקרם חיילים ששירתו בצבא הפולני. כל אלה התחלקו לליגאליים, שחיו במחנות פליטים וקיבלו סיוע מהקהילה היהודית ולבלתי ליגאליים, שחיו תחת זהות בדויה ומסמכים מזוייפים. בסוף 43 הוערך מספר הפליטים בכ-15 אלף איש.
פעילות המחתרת היהודית בהונגריה התרכזה באיזורים העירוניים במדינה ובוצעה בעיקר ע"י חברי תנועות הנוער החלוציות וביניהן "השומר הצעיר" ו"החלוץ". כבר ב-1941 סייעה המחתרת לבריחתם של כ-500 חברי תנועות נוער מפולין וסלובקיה ודאגה לתעודות עבורם ולהברחתם לרומניה. הסיוע לבריחה (שכונתה "הטיול") אף התרחב, עד שבאפריל 42 נחשף הארגון ו-12 מחבריו נאסרו, עונו ונשלחו למחנות הסגר בהונגריה. שנת 1943 עמדה בסימן הגברת בואם של הפליטים מסלובקיה ומפולין ובנסיון לממש את עליית הנוער שהובטחה על ידי השלטונות הבריטים. בקיץ 1943, אחרי חיסול הגטאות, גברה הבריחה מפולין להונגריה דרך סלובקיה, ובסתיו הגיעו לכמה עשרות אנשים כל יום. מרבית הפליטים הגיעו לבודפשט, אשר רק בה הותרה פעילות התנועה הציונית וניתנו שרותי סיוע.
עיקר פעולתה של המחתרת החל לאחר ההשתלטות הגרמנית על הונגריה במרץ 44. כשהחלו הגירושים מערי השדה, נשלחו שליחים מבודפשט עם תעוד מזוייף וכסף, כדי להזהיר וגם להציל אנשים וכך התפתחה פעילות של הברחת אנשים, שיש סיכון לחייהם, לרומניה, אשר בעת הזו כבר התנתקה מגרמניה. בדרך זו הוברחו מספר אלפי איש. במלאכה עסקו כ-15 איש ולצורך מבצע זה הוכנו ע"י המחתרת אלפי תעודות זהוי ומסמכים מזוייפים מסוגים שונים, שנדרשו לענין.
כאשר השתלטו אנשי "צלב החץ" הפשיסטים על השלטון באוק' 44 והחלו לרצוח יהודים הוכנו בונקרים, שבחלקם אף צוידו בנשק, שנרכש בדרכים שונות ובהם הוסתרו כ-150 חברים, שחייהם היו בסכנה. עם זאת עיקר פעילות המחתרת המשיך להיות ממוקד בתחום ההצלה. זו התבססה על הסתרת יהודים באתרים שעליהם התנוססו דגלי גורמים נייטרלים כשוויץ, שבדיה והצלב האדום ובחסות המסמכים המזוייפים שנופקו לאנשים. בתוך כך הוסתרו כ-4000 ילדים. אלה ואחרים הוברחו בעיקר לרומניה ודרכה לארץ. אנשי המחתרת פעלו בדרכים שונות ובכלל זה הסתוות כנוצרים ולחיילי הצבא הגרמני, הצבא ההונגרי וחברי "צלב החץ". הם הסתובבו ברחובות בודפשט, הגנו על יהודים מותקפים ואף שחררו יהודים שנאסרו. אנשי המחתרת קיימו גם קשרים עם אנשי המחתרת ההונגרית קומוניסטית ואחרים ואף סייעו להם בפעילויות שונות. עפ"י ההערכות פעלו בהונגריה במחתרת היהודית כ-500 איש.